//Wanderer Wondering
Wanderer Wondering

? A New Beginning
Thursday, 24 May 2012 ? 09:45 ? 0 comments
Wow. Its been so long..*not too long ==

Lama dah tak berblog ni. Akhirnya setelah sekian lama, sy kembali. huhu. 

jyeah! instead of a 'haha', i will be using a lot of 'huhu' in this particular post because i dont know what to laugh about. hmm..
Its been a tough time for me lately because of some family problems and etc.

Anyways!

So here im going to write about furthering my studies. Sadly, i did not manage to be one of thousands lucky students to be accepted to universities/UPU. Yeah im dissapointed but what to do. huhu. Tengoklah result kan. tapi sy x jg kecewa. Sy ni org y hanya akan mberi tumpuan thadap subjek y disukai. Kalu x suka, hbis stu subjek pun masih x phm. Macam subjek y bkaitan dgn sains. fuh. Mmg sains x suka dgn sy dan sy pun x suka dgn sains. huhu. Tapi matematik, suka lah pulak. Sampai dpt A, tapi masih lg blum puas dgn gred tu sbb nak sangat dpt A ada simbol +. Add maths pun gitu jg. Dpt B+, seharusnya bsyukur lah kan, tp nak jg dpt A simbol pa2 je lah. A ke A- ke. A+ tu mmg mgharap jg tp~~~ . haha. 
Rumusannya, SPM sy dpt 7/TUJUH je kredit. Yang 2/DUA lg D. Blh guess apa? haha.. smestinya subjek kait dgn sains. Biology dan Chemistry. adeh.. tp bsyukur lah jg sbb lulus kan.
 Next, sy dpt twaran ke FORM 6, jd sy trima je lah. Tapi klu ikut hati mmg x maw teramat sangat. Sbb first, dpt d sekolah sy. Sy ni mmg x suka berada di satu tmpt y sma dgn lama. Secondly, ntah eh semua subjek pun stu pun sy x suka. Pengajian Am, Sejarah, Ekonomi, Bahasa Melayu. fuh. smpai Bm pun ada sebab sekolah tu diwajibkan. Sy ni nak jg sgt follow my dreams. Sbb pilihan pkerjaan utk kelas tu sy x suka. huhu. So sy tpaksa lah cari kolej y mnwarkan subjek y sy suka. First kono, nak bcadang nak PTPL sbb ada kazen sy y smbung sna. Dia sbenarnya dtwarkan msuk matriks, tp dia x ambil. Jadi masuklah PTPL. Then ada kwn mum sy cdg sy msuk KPTM sbb anak dy pun masuk sna jg. Anaknya pun ditawrkan masuk matriks tp dia tolak. Sma cam kazen sy. So, sy isi lah borang online dan first choice nak tesl. Second smpi fifth smua akaun-akaun dan perniagaan. Lepas stu hari je, sy dpt tawran masuk KPTM sbb kolej kan. Dan sy dpt TESL. yeehee. gembira plus nervous lah plak sbb jauh sgt dr family. Dekat KL sy dpt. Tp bguslah jg kan. Dpt menikmati pengalaman y baru dan hidup bdikari. uiseh! So azam skg, nak bljar bsungguh-sungguh. Tak nak jd pmalas macam SPM dulu. Sempat lg rileks tym tu! huhu. So wish me luck. 25 June nnti nak msuk dah. Sy harap sy dpt biasakan diri sna dgn mudah. Nak cari kwan pun, nak cari betul2. Jangan senang tpngaruh dgn org y x baik kat sna. Wish Me once again luck guys. Sy akan rindu ngan kawan2 sy kat Sabah. huhu

Older post | Newer post